Over Hanneke

Veelzijdig, enthousiast en persoonlijk, enkele woorden die mij omschrijven. Naast het fotograferen, run ik dansschool Descarga Salsa samen met mijn man Ricardo. Ik heb pedagogiek gestudeerd en vervolgens een docentenopleiding gedaan. Samen met onze twee honden wonen we in Zwolle. Naast fotografie is dansen mijn grootste passie, hier geniet ik enorm van.

Stijl

In mijn portretfotografie houd ik van een eenvoudige, klassieke stijl, vaak maar met één lichtbron. Dit zorgt voor een tijdloos resultaat waarin jij als persoon centraal staat. Ik heb verschillende achtergronden tot mijn beschikking, waardoor er binnen deze klassieke stijl veel variatie mogelijk is. Voor zakelijke portretten geldt hetzelfde, ik ben niet van ’teveel gedoe’. Het gaat om jou.

Ik heb ook een andere, meer uitgesproken creatieve kant. Ik vind het leuk om te spelen met vorm en beweging, kleur, schaduw en licht. Ik houd ervan als een foto een bepaalde sfeer of emotie oproept. Hierin kan ik me helemaal uitleven.

Werkwijze

In mijn werkwijze houd ik van een persoonlijke aanpak. Voorafgaand aan de shoot kies je een stijl; klassiek portret, zakelijk of creatief. Onder het genot van een goede kop koffie bespreken we nog het een en ander en gaan we aan de slag. Je mag iemand meenemen als je dat prettig vindt. Tijdens de shoot zetten we jouw favoriete muziek op, zodat je kunt ontspannen. Dat geeft de mooiste foto’s! Ik geef ondertussen aanwijzingen en help je met poseren, zodat jouw mooiste kant naar voren komt.

Na afloop van de shoot ga ik aan de slag. Ik maak een voorselectie van de beste foto’s, waar je dan je uiteindelijke keuzes uit kunt maken. Als je gekozen hebt, ga ik bezig met de nabewerking. Wat ik bij het bewerken belangrijk vind, is jou zo mooi en natuurlijk mogelijk naar voren laten komen. Een vlekje of een plukje haar wegwerken hoort daarbij. Moedervlekken, sproeten of de structuur van je huid, daar kom ik niet aan! Dat hoort immers bij jou en dat maakt je tot wie je bent. Je krijgt je gekozen foto’s (zonder Pictu logo) digitaal aangeleverd in kleur én zwart-wit.

Kopiëren is niet toegestaan.

× WhatsApp